13
Nov
Thaise kippensoep met miehoen
Author: admin // Category: Alles, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Oosters, SoepPot kippenbouillon met vlees verdund met twee potten water = 1ltr
150 ml kokosroom/melk (zo dik mogelijk, ik gebruik THAI)
250 gram mihoen (dunne rijstmie)
Verse gember geraspt
Verse knoflookteen geraspt
150 gram taugé
100 gram lenteui/prei
100 gram fijngesneden kool
1 waspeentje fijngesneden
1 rode paprika fijngesneden
1 eetlepel oestersaus
sap van een halve citroen
Verse rode peper naar smaak/tabasco
Heet water net van de kook (genoeg om de mihoen onder te zetten)
Nodig: Soepkommen, zeef, grote pan, raspje, mes en plank.
- Breng de liter bouillon met stukjes kippenvlees aan de kook.
- Snijd de groente zo grof als gewenst en voeg de kool en de wortel toe.
- Breng water aan de kook en verdeel de mihoen over de soepkommen. Giet het hete water over de mihoen en laat deze staan.
- Voeg de rest van de groente toe aan de soep inclusief de gewenste hoeveelheid rode peper.
- Rasp de gember en de knoflook door de soep en voeg de oestersaus en het citroensap toe.
- Schud de kokosmelk/room goed en roer deze door de soep tot ze volledig is opgelost.
- Laat de boel nog eventjes doorkoken, zo’n 3 minuten.
- Giet ondertussen de mihoen in de soepkommen af met behulp van een zeef.
- Met een soeplepel giet je de soep over de mihoen heen in de soepkommen.
Soep eet je met vork en lepel! Eventueel nog tabasco toevoegen of peper en zout toevoegen.