Kokosomelet met courgette-tonijnsalade

Author: admin  //  Category: Bijgerecht, Korte kooktijd, Salade, Vegetarisch, Voorgerecht

Ingrediƫnten voor twee:

2 eieren
100 ml dikke kokosmelk(room)
Een courgette
Een halve komkommer
Een blikje tonijn/zalm
Een net rijpe avocado
Een kopje gekookte afgekoelde rijst
Dille evt. gedroogd
Verse peterselie
Verse gember
Sap van een halve limoen
Mierikswortelpoeder
Citroengraspoeder
Zout en peper
Groene tabasco
Plantaardige olie

1: Meng de eieren met de kokosroom en wat zout en peper in een schaal.
2: Bak er twee omeletten van in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.
3: Snijdt de courgette en de komkommer klein en de avocado in stukjes. Gooi deze in een slakom. Gooi de rijst erbij. En de tonijn uit blik (uit elkaar gehaald, niet als een brok…)
4: Meng alles samen met een stevige snuf mierikswortel- en citroengraspoeder, wat peper en zout, een heel klein blokje geraspte gember, de peterselie en de dille (kleingesneden)… En het sap van de limoen… Klaar.

Serveren met groene tabasco. Naar eigen smaak zelf toevoegen op tafel. Je kunt de sla in de omeletjes rollen…
Ook erg lekker met rauwe zalm!