Mamma’s gehaktbrood

Author: admin  //  Category: Alles, Hoofdgerecht, Lange kooktijd, Vlees

1 kilo half-om-half gehakt
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 rol volkorenbeschuit
1 losgeklopt ei
50 ml sojaroom
halve prei
halve bloemkool
2 bospeentjes
een bosje selderie
100 ml water
olijfolie
salie, rozemarijn, lavas en peterselie
peper en zout

En verder een grote mengkom, een mes en een plank, een grote overschaal.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Snijdt de groenten allemaal fijn met de knoflook en de ui en de kruiden.
  3. Verkruimel de beschuit in een grote mengkom tot het paneermeel is. Meng het peper en zout erdoorheen.
  4. Voeg de groente toe en de overige kruiden, het water en het losgeklopte ei en de sojaroom en meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg het gehakt toe en kneed alles goed tot alle ingrediƫnten helemaal zijn verdeeld over het gehakt.
  6. Vet de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie.
  7. Maak van het gehakt een soort bal en breng deze over in de ovenschaal, waar je hem een beetje vervormd tot een langwerpig brood.
  8. Doe het gehaktbrood zeker 3,5 uur in de oven. Eventueel kun je er het laatste uur er omheen gewassen tomaten leggen die aan de bovenkant met een kruis zijn ingekerfd, besprenkeld met wat oregano, peper, zout en olijfolie.

Leave a Reply