Pasta d’Angelo

Author: admin  //  Category: Alles, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Mediterraans, Vlees

250 gram half-om-half gehakt blikje geconcentreerde tomatenpuree
blikje gepelde tomaten
grote witte ui
twee tenen knoflook
oregano
kaneel
zout en peper
150 ml rode port
eventueel een paar takken verse peterselie
400 gr pasta (indien volkorenpasta 300 gram)
olijfolie

Nodig: grote pan, middelgrote pan, houten spatel, knoflookpers, keukenmes en plank

  1. Breng een grote pan met ruim water aan de kook, snipper de ui, pel de knoflooktenen en snijd de peterselie klein.
  2. Als het water kookt gooi je de pasta in de pan met water en kook je deze al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Flinke scheut zout in het water en een scheut olijfolie.
  3. Gooi een scheut olijfolie in de andere pan pan en fruit de ui tot deze glazig en beige ziet.Voeg de gehakt toe en plet deze fijn terwijl hij braadt, zodat het korreltjes worden.
  4. Als het gehakt veel vocht af begint te geven, gooi je de port in de pan, gebruik de spatel om de gehakt goed los te maken van de bodem.
  5. Een afgestreken theelepel kaneel en een theelepel zout erbij, de knoflook persen en erbij, de oregano erbij en de peterselie erbij (meer italiaanse kruiden mag ook, lekker!!!)
  6. Gooi dan pas de geconcentreerde tomatenpuree erbij en de gepelde tomaten.
  7. Even laten pruttelen en proeven of het zout en pittig genoeg is. Anders nog zout en peper toevoegen.

Ditzelfde recept is ook te gebruiken in de Griekse variant met aardappelen: zie “Moussaka”.

Leave a Reply