Pastasalade met rucola en paddestoelen

Author: admin  //  Category: Alles, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Salade, Vegetarisch, Vetarm, Voorgerecht

250 gram (volkoren) penne
2 grote aromatische tomaten
100 gram paddestoelen
1 grote blanke ui
flink wat rucola
3 tenen knoflook
100 ml kruidenazijn
100 ml rode port
een blaadje salie
drie takjes oregano
25 ml olijfolie extra vergine
zout
olijfolie om in te bakken

Nodig: koekenpan, mengglas, knoflookpers, slakom, tomatenmes, slabestek

  1. Maak de dressing door de port, de extra vergine olijfolie, twee geperste tenen knoflook en de kruidenazijn door elkaar te schudden in een mengglas.
  2. Kook de penne lang genoeg in een pan met ruim water, zout en olie. Als de penne goed is (al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking) spoel deze dan lang af onder koud water, hij moet helemaal koud zijn.
  3. Bak de paddestoelen goudbruin in de olie met flink wat zout en een geperste teen knoflook en gehakte oregano en salie. Ze moeten helemaal gekrompen zijn. En zet ze dan apart in een schaaltje om af te koelen.
  4. Snijd de ui in ringen en bak deze kort aan om de pittige smaak een beetje te temperen en het zoete van de ui naar voren te brengen. Leg dan de ui apart bij de paddestoelen.
  5. Snijd de tomaten ook in ringen en gooi deze in de slakom, gooi de afgekoelde pasta, de uienringen en de paddestoelen erbij en roer dit alles goed door elkaar met de dressing er doorheen. De rucola gaat er bovenop. Meteen opdienen anders zuigen de paddestoelen alle dressing op en smaken ze alleen nog maar naar dressing.

Leave a Reply