Kip met champignons en noten

Author: admin  //  Category: Alles, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Vlees

2 mooie kipfilets
handje gedroogde walnoten
200 gram kastanjechampignons
1 grote ui
plantaardige boter
500 ml melk
1 eetlepel aardappelzetmeel
zoete sherry of notenwijn
peper
zout
persillade
citroensap

Nodig: hapjespan, magnetronschaal, mes en plank

  1. Snijd de kipfilet in dikke repen, breek de walnoten in stukjes, snijd de champignons in plakjes en snijd de ui in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui in boter. Als deze lichtjes bruin is braad dan de kiprepen in de boter lichtjes aan.Als alles dichtgeschroeid is voeg je pas zout toe.
  3. Gooi de walnoten en de champignons in de pan en braad alles samen tot het bijna gaar is.
  4. Blus af met een scheut sherry of notenwijn.
  5. Giet de melk in de pan en roer goed door, breng het geheel aan de kook. Gooi er 2 eetlepels persillade bij roer goed door.
  6. Bind de saus voorzichtig met het aardappelzetmeel (eerst oplossen in koud water en papje langzaam toevoegen onder constant roeren).
  7. Eventueel op smaak brengen met peper of lichter maken met citroensap, niet meer koken als de citroen is toegevoegd! Dan gaat het schiften.
  8. Heerlijk met brood en een lichte komkommersalade.

Leave a Reply