Knapperige volkorenschnitzels

Author: admin  //  Category: Alles, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Vlees

2 varkensschnitzels
2 eieren
2 meergranen boterhammen
Maizena
Zout
Arachideolie

Nodig: Diepe koekenpan, wok of frituurpan, broodrooster, mixer/hakmolen.

  1. Maak broodkruimels. Rooster de boterhammen 2 keer en verpulver ze vervolgens, eventueel met de mixer. Zet drie borden klaar: 1 met maizena, 1 met de geklopte eieren met een snuf zout en 1 met de broodkruimels.
  2. Bedek de schnitzels om de beurt eerst in maizena, dan in ei en pak ze daarna stevig in met de broodkruimels.
  3. Verhit een grote hoeveelheid arachideolie (we gaan frituren) in de pan of wok. Frituur de schnitzels, vlak voor het opdienen van de maaltijd,  tot ze knapperig en goed bruin zijn aan beide kanten. Meteen opdienen!
  4. Serveren met een partje citroen.
  5. Dit gerecht kan ook goed met kalkoenschnitzel of kipschnitzels. Erg lekker met knoflooksaus.

Leave a Reply