Thaise kippensoep met miehoen

Author: admin  //  Category: Alles, Hoofdgerecht, Korte kooktijd, Oosters, Soep

Pot kippenbouillon met vlees verdund met twee potten water = 1ltr
150 ml kokosroom/melk (zo dik mogelijk, ik gebruik THAI)
250 gram mihoen (dunne rijstmie)
Verse gember geraspt
Verse knoflookteen geraspt
150 gram taugé
100 gram lenteui/prei
100 gram fijngesneden kool
1 waspeentje fijngesneden
1 rode paprika fijngesneden
1 eetlepel oestersaus
sap van een halve citroen
Verse rode peper naar smaak/tabasco
Heet water net van de kook (genoeg om de mihoen onder te zetten)

Nodig: Soepkommen, zeef, grote pan, raspje, mes en plank.

  1. Breng de liter bouillon met stukjes kippenvlees aan de kook.
  2. Snijd de groente zo grof als gewenst en voeg de kool en de wortel toe.
  3. Breng water aan de kook en verdeel de mihoen over de soepkommen. Giet het hete water over de mihoen en laat deze staan.
  4. Voeg de rest van de groente toe aan de soep inclusief de gewenste hoeveelheid rode peper.
  5. Rasp de gember en de knoflook door de soep en voeg de oestersaus en het citroensap toe.
  6. Schud de kokosmelk/room goed en roer deze door de soep tot ze volledig is opgelost.
  7. Laat de boel nog eventjes doorkoken, zo’n 3 minuten.
  8. Giet ondertussen de mihoen in de soepkommen af met behulp van een zeef.
  9. Met een soeplepel giet je de soep over de mihoen heen in de soepkommen.

Soep eet je met vork en lepel! Eventueel nog tabasco toevoegen of peper en zout toevoegen.

2 Responses to “Thaise kippensoep met miehoen”

  1. Nans Says:

    Ik was een leuk recept aan het zoeken voor bij mijn ( zelfgemaakte, net ontdooide ) kippenbouillon.
    Ben gek op thais en dit klinkt smakelijk EN erg gemakkelijk.

  2. admin Says:

    Ik vind het een erg geslaagd soepie, dus ik hoop jij ook! Laat maar weten of het je is bevallen!

Leave a Reply