22
May
Opkikkersalade
Author: admin // Category: Alles, Bijgerecht, Korte kooktijd, Salade, VegetarischDit recept bleek een ware opsteker te zijn… Ik had nog nooit vegetarisch gekookt (een hele maaltijd) voor een vegetariĆ«r en moest dus ineens overal op letten, maar het bleek zo lekker te zijn dat ik zelfs heb besloten om nog maar af en toe vlees te eten…
1 blik kikkererwten (of zelf wellen ongeveer een kopje per persoon)
verse korianderblaadjes
sap van 1 citroen
eetlepel tomatentapenade
1 rijpe tomaat
1 kwart courgette
1 halve pittige ui
1 teen knoflook
scheut olijfolie
1 eetlepel sesamolie
En verder een grote koekenpan, een plank en een mes.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm wat olijfolie met de sesamolie in een koekenpan en gooi daar de kikkererwten in om eventjes flink te bakken. (5 minuten! Gooi in de laatste minuut de knoflook erbij en laat deze even meegenieten van de hitte, zonder zijn pit te verliezen.)
- Haal de pan van het vuur en laat de kikkererwten en de pan zeker 10 minuten afkoelen.
- Snijd de halve ui en de courgette in heel dunne plakjes.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes en snijd de koriander niet al te fijn.
- Gooi alles wat je net hebt gesneden in de afgekoelde pan bij de kikkererwten en de olie. Doe de tomatentapenade erbij en roer alles goed door elkaar (met de hand husselen gaat het makkelijkst).
- Maal wat zout en peper over het gerecht heen en sprenkel de citroen uit over het gerecht. Een laatste keer husselen, en klaar.