Mediteren tot je een ons weegt…

Ik heb een klein boekje gevonden dat een schat aan woorden bevat, woorden die je kunnen helpen met mediteren. En dan bedoel ik niet mediteren op leegte, of mediteren op ontspanning… Ja, dat ook, maar ik bedoel ook mediteren op de meest uiteenliggende onderwerpen, het boek suggereert dat je zelfs de hele goddelijke bibliotheek van je ziel kan inkijken tijdens een meditatie.
Daar heb ik wel oren naar!

Vraag me niet waarom, maar het lijkt me enorm leuk leesvoer in die bibliotheek! Ik ben sowieso altijd al een erg nieuwsgierig aagje geweest en ik ben ook een enorme boekenwurm. De gewone aardse bibliotheek of boekenwinkel loop ik met gemak binnen, maar naar buiten lopen valt me altijd zwaar…

Er staan 50 meditaties in het boekje, maar volgens mij is het alleen in het Engels verkrijgbaar. Mocht je van mediteren houden en net als ik niet genoeg krijgen van wat er allemaal nog meer tussen hemel en aard is, dan kan ik je aanraden om dit boekje ergens op de kop te tikken en je te verdiepen in een meditatie. Verdiepen in jezelf, in de wereld, in je omgeving, in kunst, in … noem maar op!

Fifty spiritually powerful meditations, Margaret Rogers, ISBN: 81-7224-624-2

Leave a Reply