Nada Brahma

Klinkt Indiaas… en het betekent: De wereld is geluid.

Aha, dacht ik toen. Dat boek moet ik hebben.

Een boek dat over klank, geluid en muziek gaat en dit combineert met leven, levensritme, vibratie van alles, de wereld om ons heen, onze cellen, onze gedachten. Niet verbaasd mij meer sinds ik de cymatics studies heb gezien van Hans Jenny. Zie http://www.cymaticsource.com/ . Dat moet je echt eens zien! Je gelooft je ogen niet. En zodra je je ogen gelooft, ja dan weet je dat alles bestaat uit vibratie, uit geluid! Hele hoge vibraties heten “licht” maar het is eigenlijk niet zo anders dan geluid. Het zijn trillende golven. Op de een of andere manier kan ik het allemaal prima volgen, maar het is geen eenvoudige kost.

Het is wel heel inspirerend allemaal! En ik ben dan een zangeres, dus ik ben wel benieuwd, kan ik nog iets zinnigs doen met mijn stem? Iets meer dan alleen “mooi” zingen volgens de esthetiek van een of ander conservatorium of een andere oogkleppencultuur…

Nada Brahma, de wereld is geluid, een speurtocht door muziek, wording en bewustzijn van Joachim-Ernst Berendt, ISBN: 90-7010-465-2

Nada brahma-wereld is geluid

3 Responses to “Nada Brahma”

 1. Johannes Says:

  Nada Brahma is een zeer goed boek. Ik heb het in Duits sinds kort uitgelezen en is goed te begrijpen. Een vervolg hierop is Die Kosmische Oktave van Cousto, maar dit is, als je niets met muziek te doen hebt, zeer moeilijk te bevatten. Graag wil ik met je in contact komen en ervaren hoe jij hierover denkt. Bovendien ben ik een website aan het bouwen in kader van de opleiding ecologische Pedagogiek te Utrecht dat sensiped (sensitieve – spiriuele – pedagogiek) heet. Johannes

 2. admin Says:

  Welkom Hans!

  Ik heb natuurlijk wel iets met muziek van doen, maar Nada Brahma zegt dat iedereen met muziek van doen heeft… Of dat te bevatten is voor de meesten? Ik denk het niet. Ik denk dat het net zo moeilijk te bevatten is als de idee dat wij allen niets anders zijn dan licht. Trilling is in zekere zin natuurlijk klank, maar trilling kan evengoed licht zijn… Althans, dat zijn natuurlijk de vormen van trilling die wij goed kunnen waarnemen… Alle frequenties daartussen in kunnen zijn als gedachten, emoties of schijnsels en klanken waar wij eenvoudigweg blind of doof voor zijn. Wie bepaalt wat tastbaar is en wat niet?

  Ik heb het boek van Cousto niet gelezen. Ik ga eens kijken of ik dit als gezond huiswerk ga beschouwen voor dit moment of dat dat op een later moment aan de orde gaat komen… Ben wel bijzonder nieuwsgierig naar die website… Laat je het me weten als die af is? Dan ga ik daar eens rondneuzen! Veel succes met bouwen!

  Groet,

  Esther

  P.S.: Dan spreekt het boek “vroeger toen ik groot was” je zeker ook wel aan? Heeft niets met muziek te maken, wel met reïncarnatie en kinderen.

 3. Johannes Says:

  Beste Esther,

  heel interessant wat je mij geschreven hebt. Hoe Joachim-Ernst geschreven hebt is niet moeilijk te begrijpen – maar waarover is moeilijk toe te passen in de praktijk. Hoe ga je er mee om met de kennis/ wat ga je er mee doen? Dat de hele wereld uit trilling bestaat (volgens de muzikale wetten) is waar. Hier wil ik je verder verwijzen naar bijvoorbeeld de film (of boek!!!): What the bleep do we know?! Hierin wordt weer een link gelegd met de quantumfysica (zie verder literatuur van Gregg Braden). Volgens de quantumfysica bestaat licht uit trillingen en deeltjes die door onze waarneming onvoorspelbaar en beinvloedbaar is (zijn?). Verder wil ik u vertellen dat mijn website in de cyberwereld is geboren en is als een kind nog vol in ontwikkeling. Het heeft zich sensiped.nl laten noemen (genoemd naar sensitieve pedagogiek). Misschien staat hier verdere raakvlakken in met uw onderzoek?!

  Vriendelijke groetjes,

  Johannes

  P.S. ik ken het boek niet, maar ik wil wel dat boek graag lezen. Het boek van Cousto heb ik uitgelezen, maar is erg ingewikkeld en bevat vele tabellen en grafieken (ik denk dat het interessanter is voor iemand die Natuurkunde studeert aan de Uni).

Leave a Reply