Boek over reïncarnatietherapie

Hieronder staan de gegevens van een boek van een naamgenoot van mij. Ik was geïnteresseerd in regressietherapie en ook in regressie naar vorige levens en op de een of andere manier kwam ik overal de naam Pieter Barten tegen. Het zal wel familie zijn, want alle Bartens in Nederland blijken familie van elkaar te zijn maar ik geloof niet dat het boek daarom constant op mijn pad kwam. Ik heb het uiteindelijk aangeschaft (tweedehands want het is niet meer verkrijgbaar) .

Ik ben werkelijk maanden zoet geweest…  Dat klinkt als anti-reclame maar dat is het eigenlijk niet. Ik ben maanden zoet geweest omdat er, elke keer als ik iets had gelezen in het boek, vanalles in mijn hoofd was gaan schuiven en ik had dus letterlijk de tijd nodig om bij te komen, om alles een plek te geven. Ik heb daar dit keer eens aan toe gegeven. Dus niet geluisterd naar het stemmetje in mijn hoofd dat het toch belachelijk vond dat ik zo lang in één boek bezig was…

Elke avond als ik naar bed ging zag ik het liggen en af en toe voelde ik de behoefte om erin te lezen. En elke keer kwam ik weer iets tegen dat me verder hielp, iets wat me troostte of juist raakte, iets dat me opbeurde of meer inzicht gaf in mezelf. En ofschoon ik nog steeds niet weet of ik er ook maar ene sikkepit van geloof, dat was allemaal toch wel erg toevallig. Het is een heerlijk boek om een keer doorheen te struinen, het verandert de kijk op jezelf, je gaat nieuwe mogelijke antwoorden beschouwen, dingen die je vroeger niet eens had kunnen bedenken. Voor mijn gevoel staat het dicht bij hoe ik denk dat de werkelijkheid in elkaar zit. Dicht bij zeg ik, want het is toch geschreven door een mens, die met aardse ogen kijkt naar alle dingen die er hier gebeuren, of aan gene zijde gebeuren.

Één van de mooiste dingen vind ik dat ik misschien al veel langer besta dan alleen dit leven, dat de band die ik voel met mensen die ik pas net denk te leren kennen, misschien ouder is dan alleen dat moment. Een klik is wellicht meer dan alleen die klik, het zou weleens een geschiedenis kunnen zijn, een herinnering. Ik wil zeker in de toekomst gebruik maken van reïncarnatietherapie, maar het lijkt me ook griezelig…

Titel: Reïncarnatie en levenslot, regressies, progressies en andere verkenningen van de geest in trance
Auteur: Pieter Barten
Uitgeverij: Strengholt’s Boeken
Jaar: 1992

Reincarnatie en levenslot - boek - Pieter Barten - (1992) - Dizzie.nl - de boekencommunity van Nederland

3 Responses to “Boek over reïncarnatietherapie”

 1. Marianne Says:

  😉 leuk stukje
  kijk eens naar de verhalen op mijn website, zo griezelig is het allemaal niet hoor 😉
  grtjs

 2. Rob Says:

  Weet je toevallig of Pieter Barten nog consulten doet?

 3. admin Says:

  Deze post is van 2017, maar laat ik toch maar reageren nu ik het lees… Je weet nooit of je daar nog blij van wordt.
  Ik weet niet of Pieter Barten dat nog doet, ik denk haast van niet. Ik kan je wel doorverwijzen naar Marianne Notschaele, zij werkt nog als reïncarnatietherapeut en ze kent ook andere therapeuten, dus ze kan je ook doorverwijzen naar iemand, als ze denkt dat je ergens anders ‘beter past’.

Leave a Reply