Brian Weiss’ boek over reïncarnatie

Hieronder staan de gegevens van nog een boek over reïncarnatie… Ik heb het luisterboek beluisterd in het Engels, (het is niet moeilijk qua taalgebruik, iemand die redelijk is in Engels en The Bold and the Beautiful kan volgen, kan dit ook volgen) en ik heb nog gezocht naar een Nederlandse vertaling, maar die is er niet. Via Dr Brian Weiss ben ik steeds meer gaan lezen over dit onderwerp, maar dit is tot op heden het meest laagdrempelige boek over reïncarnatietherapie dat ik ben tegengekomen.

Dr Weiss behandelt in zijn boek enkele vorige levens van patiënten. Dit zijn vaak mensen met lichamelijke klachten maar ook mensen die psychische problemen hebben. Hij laat zien hoe deze mensen baat hebben bij begrip van hun vorige levens, hoe ze zich verzoenen met hun “lot” en hoe ze herstellen in gezondheid of in relatie tot anderen. Het is voor iedereen toegankelijk (die een beetje engels kan) omdat het ook een korte introductie geeft over Dr Weiss zelf, waarin hij uitlegt hoe hij van sceptische wetenschapper is gegroeid tot een reïncarnatietherapeut. In die inleiding wordt je als leek ook meegevoerd in het onderwerp, je groeit als het ware een stukje mee met de schrijver, zonder dat je het in de gaten hebt. De rest van het boek is zeer oprecht en direct, geen verkooppraatjes zoals je zo vaak tegen komt bij amerikaanse schrijvers, geen blablabla of poeha. Het is net alsof je je samen met de schrijver opnieuw mag verbazen over de “toevalligheden” die hij tegenkomt.

Same Soul, Many Bodies

Same soul, many bodies

Dr Brian Weiss
Piatkus Books,  november 2004

Leave a Reply