Over mij!

Hoi!

Ik heet Esther Barten. Een paar miljoen jaar geleden in aardse tijd vloog ik rond deze aarde en bedacht ik me, hé, das best leuk daar! Ik ben toen in een aap gekropen (en wie weet in wat nog meer) en langzaam toch zeker gehecht geraakt aan dat lijf… Kennelijk zit ik nu weer in zo’n lijf en heet ik nu Esther Barten. Aangenaam. En hoe heet u?

Ik ben in dit lijf gekomen op 10 november 1980 en ik kan me er werkelijk niets meer van herinneren. Ik heb twee lieve ouders die het allemaal goed bedoelen en ik heb een zus. Mijn ouders doen allebei iets met kunst en ik dus ook. Ik ben zangeres. Ik wilde erg graag balletdanseres worden maar ik kon me niet dubbelvouwen, zingen kon ik wel, dus ben ik dat gaan doen. Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium, ik zing, ik dirigeer, ik geef zanglessen en tegenwoordig geef ik ook therapie (stem, ademhaling, zang, ontspanning). Nu weet u wat ik doe. En wat doet u?

Komt nu toch de vraag, wie ben ik? Ik zou het niet weten. Ik weet wel hoe ik me voel, ik weet ook wie ik ken, ik weet ook wat ik zie of hoor… Maar wie ik ben? Ik heet, ik zie, ik voel, ik doe…

Ik ben ik en daar houd ik het dan even bij.